۱۳۹۰ آذر ۶, یکشنبه

0=7+8

نزدیک شدن به زمان انتخابات صرف نظر از محتوای آن در میان جناحهای حکومتی توقع طبیعی برای یک فرصت بیرونی در راه رسیدن به مصادر قدرت ایجاد میکند. در زمانیکه عرصه از نیروهای آزادیخواه و ملی به واسطه شرایط اختناق حاکم خالی است و در حالیکه اصلاح طلبان حکومتی از قدرت رانده شده اند این اهتمام جویی اینک در میان طیف اصولگرایان رخ مینماید. اصولگرایان شامل طیفی از نقیضین سیاسی هستند که اختلافاتی سخت جدی با هم دارند یکی از شاخصه های اختلاف میان آنها وحدت شکنی است اینان که فاقد قرابت مواضع با یکدیگرند تنها در برخی حوزه های مالی که محل انتفاع و حق ارتفاق شان است با یکدیگر تعاملی روشی دارند. ناسازه ذاتی طیف اصولگرا باعث گردید که در بزنگاه سیاسی دچار غفلت و سقوط شوند در حقیقت عطف کلام در خصوص اصولگرایان اینست که آنها فاقد بستری ملی با رویکردی مردم نهادند و بدون اینکه در صدد چاره جویی و رفع این خصیصه ناروا باشند و خط و جهت را به سمت اثر بخشی برای مردم و استمرار خدمت معیار و ملاک قرار دهند در جهتی کاملا باژگون حرکت میکنند. طیف اصولگرا به عدم اقبال عمومی  در سطح جامعه آگاهی دارد و در صدد است این انزوا را با ظرافتی کاذب ازاد کند از این رو با فضا سازی های سیاسی در ابعاد کلان قصد دارد فضای رقابتی را به جامعه القاء و مشارکت حداکثری مردم را از آن استحصال نماید از این میان ترفه ای هم در میان کنشگران سیاسی می بندد از  این جهت که با جلوه نمایی کسب منافع برای فعالین دور مانده از ارکان قدرت سعی در کشاندن آنها به عرصه اظهار نظر در مسیر تمجید از عقاید خود را دارد. البته  تا کنون این روشها چیزی از انزوای داخلی آنها نکاسته است.

برای تحقق این رویکرد آمرانه و فرمایشی که از لایه های عمودی قدرت مهندسی و از پیش طرح ریزی شده اصولگرایان برای به دست گرفتن ابتکار عمل اقدام به ایجاد گروه 8+7 نموده اند . پارادایم این عمل حذف احمدی نژاد از گردونه قدرت و منزوی ساختن اعضاء منتسب به باند و جناح بی کفایت اوست.
کمیته واحد اصولگرایان ترکیبی از دو کمیته 7 و 8 نفره(8+7) است . کمیته 7 نفره متشکل از نمایندگان جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ( چهر نفر) و اعضاء کمیته سه نفره شامل عسگر اولادی مسلمان ، حداد عادل و علی اکبر ولایتی است. هاشم حسینی بوشهری و عباس کعبی از سوی جامعه مدرسین حوزه علمیه  قم و سید رضا رضا تقوی و محمد حسین ابوترابی نیز نمایندگان جامعه روحانیت مبارز در کمیته 7 نفره هستند که به گفته سالک سخنگوی جامعه روحانیت مبارز به نام کمیته داوری و نظارت نام گذاری شده است.
بر این اساس کمیته 8 نفره شامل نمایندگانی از گروههای مختلف اصولگراست که جبهه پیروان خط امام و رهبری ، اصولگرایان تحول خواه ( ایثارگران و رهپویان) و جبهه پایداری انقلاب که این آخری با تهدید و  فشار خود را در قالب شکننده کنونی وارد نمود . هر کدام دو نماینده در این کمیته دارند و علی لاریجانی و محمد باقر قالیباف نیز هر کدام یک نماینده در این کمیته دارند.
باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین و نائب رئیس مجلس و قائم مقام جبهه پیروان خط امام و رهبری(و صاحب ده عنوان دیگر از این دست) و منوچهر متکی دبیر انجمن فارغ اتحصیلان شبه قاره هند و عضور شورای مرکزی به عنوان نمایندگان(( جبهه خط امام و رهبری )) و حسین فدایی دبیرکل جمعیت ایثارگران ، علی رضا زاکانی دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب به عنوان نمایندگان جمعیت ایثارگران و جمعیت رهپویان در کمیته واحد اصولگرایان حضور دارند همچنین مهدی خاموشی رییس سازمان تبلیغات اسلامی به نمایندگی از محمد باقر قالیباف و کاظم جلالی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و نماینده شاهرود در مجلس به نمایندگی از علی لاریجانی به کمیته 8+7 (جبهه متحد اصولگرایان) معرفی شده است.فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس ،برخی اعضای قرارگاه عمار و افرادی همچون آقا تهرانی غلامحسین الهام ، سید صادق محصولی ( میلیاردر حکومتی) آخوند رسایی ، علی اصغر زارعی کوچک زاده کوثری و روح الله حسینیان که جزو دوستان سابق و لاحق احمدی نژاد هستند به شکل مکمل در صدد هم افزایی جناحی و باندی در 8+7 هستند.هدف از ایجاد این کمیته 1. ولایت پذیری 2. مخالفت با فتنه گران و جریان انحرافی عنوان شده است ، در این مورد آخوند روح الله حسینیان میگوید:(( با این تعریف ویترین لیست و برنامه های اصولگرایان در انتخابات آینده خالی از مارک های سایر جناح های حکومتی است که بر آنها مُهر فتنه گر یا گروه انحرافی مکمل فتنه خورده است)).
عدم تدبیر و تَمَهُد توام با باج خواهی جناحی از همان بدو تاسیس آن تشکل موجب ترکهای عمیق افتراق در آن شده است. محسن رضایی با ایجاد جبهه ایستادگی سعی در موازی کاری با این جریان را دارد ، جبهه پایداری که به وسیله عناصر طرفدار احمدی نژاد در این جمع وارد شده اند تلقی واگرایی 8+7 است. کامران باقر لنکرانی و علی اصغر زارعی و محصولی به عنوان گزینه های جبهه پایداری با تایید ضمنی جامعتین به جبهه متحد تحمیل شده اند این عناصر حامی دولت در اعتراض به حضور برخی از نمایندگان دیگر گروهها در کمیته 8+7 از حضور در جلسات این جمع خودداری می کنند و از این جهت 8+7 را زیر سئوال برده اند. حامیان دولت در یک باج گیری آشکار از طیف مقابل از کمیته 7 نفره خواسته اند یک نفر به کمیته 7 نفره و دو نفر به کمیته 8 نفره از لیست جبهه پایداری اضافه شوند . همچنین نحوه تشکیل ستادها در استانها یکی از موارد مورد مناقشه طرفین است. در میانه این نزاع مصباحی مقدم عضو جامعه روحانیت مبارز کمیته سه نفره را به جریان انحرافی منتسب کرده و موکدا خواستار تمکین و نظر پذیری جبهه پایداری ( حامیان  دولت) از جامعتین شده است. جبهه پایداری نیز که خود مدعی ساماندهی مدیریت جریان اصولگرایی و انسجام و هماهنگی در روابط گروههای یاد شده است سخت به دنبال یارگیری و البته منکوب کردن رقبای درون ائتلاف است.
در همین رابطه و به خاطر از هم نپاشیدن این ائتلاف 190 نماینده از مهدی کنی خواسته اند پرچم وحدت  میان اصولگرایان شود همینطور از سایر معممین متنفذ نیز خواسته شده که محور وحدت این جریان باشند در همین رابطه کرانه پذیری افرادی نظیر مصباح یزدی ، خوشوقت و محمد یزدی از برخی جناح های فوق نشان از جهت دار بودن این محور وحدت است.
فقدان سازوکار همگرایی و گفتگوهای اقناعی باعث گشته اصل وحدت مورد تردید جدی قرار گیرد. وحدت وقتی معنا پیدا میکند که همه گروهها و شخصیتها به ضرورت اتحاد  رسیده و این آمادگی را دارا باشند که فداکاری کنند و از موضع خاص خود کوتاه بیایند. در جریان وحدت میان اصولگرایان هر  گروهی به نفع منافع خود برموضع خویش پافشاری کرده و بدین صورت است که وحدتی  پایداررخ نخواهد داد. همچنین اصولگرایان با وزن کشی اعتباری خود درون ارکان قدرت به ذاته سبب واگرایی و در واقع عامل واگرایی می شوند آنها نمی توانند فراتر از سلایق خود با یک پرچم واحد حضور پیدا کنند درگیریهای رسانه ای که اینک در برخی موارد به صدور احکام بازداشت قضایی نیز منجر شده است نشان دهنده این است که هر اندازه به زمان برگزاری انتخابات نزدیکتر می شود بیشتر باعث تشدید انشقاق می گردد نباید از نظر پوشیده داشت که صحنه بزرگ این جدال در میان کلان شهرها و در حوزه های کوچک  است که اقتضائات خاص خود را دارد نتیجتا بازیگران این عرصه را بیش از پیش در برابر هم قرار خواهد داد. باند بازی و نزاع  مالی افراد و گروههای اصولگرا  جنگ وحشیانه ماندن در قدرت و تابعی از قانون جنگل است این منشها و کنشها باعث میگردد هرگز 8+7 ذیل خیمه ائتلاف حداکثری و خیمه واحد قرار نگیرند و حاصل جمع اینها جز صفر نخواهد بود.
فارغ از موارد کاربردی تری از حیث مفاهیم سیاسی تاکنون در کدام یک از انتخابات!! نظر و خواست مردم لحاظ شده و این امکان محقق گردیده که نحله های مختلف و احزاب  وگروههای واقعی توانسته باشند در کورس رقابت انتخابات صرف نظر از نتیجه آن شرکت نمایند تا کنون کدام جناح و باند حکومتی خواسته است تا آزادی سیاسی و عدالت اجتماعی به محاق رفته را پیش یا پس از یکی از این(حدودا)30 بار انتخابات!!! حاکمیت احیا کند، جز آنکه سازوکارهای تمهید شده مناسب با برنامه ریزی شورای نگهبان در مهندسی نمودن و تعیین منصوبین در قالب منتخبان نماینده شده اند و به طور فرمایشی تنها به یک نمایش بسنده شده است.
به قلم بیژن جانفشان

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر